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  1. 紀要
  2. 広島国際大学総合教育センター紀要
  3. 第2号

学生が家庭で調理した煮物、和え物の食材重量と調味割合

https://doi.org/10.60172/00000089
https://doi.org/10.60172/00000089
0d5422f1-af36-4c28-adea-324868731b3e
名前 / ファイル ライセンス アクション
cadi02_027.pdf cadi02_027.pdf (1.2 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-10
タイトル
タイトル 学生が家庭で調理した煮物、和え物の食材重量と調味割合
言語 ja
タイトル
タイトル Weight of Ingredients and Proportions of Seasonings in Simmered and Dressed Dishes Prepared by Students at Home
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.60172/00000089
ID登録タイプ JaLC
著者 上野, 真理

× 上野, 真理

ja 上野, 真理

ja-Kana ウエノ, マリ

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木村, 留美

× 木村, 留美

ja 木村, 留美

ja-Kana キムラ, ルミ

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李, 婧

× 李, 婧

ja 李, 婧

ja-Kana スギヤマ, スミ

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杉山, 寿美

× 杉山, 寿美

ja 杉山, 寿美

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著者(英)
姓名 Ueno, Mari
言語 en
著者(英)
姓名 Kimura, Rumi,
言語 en
著者(英)
姓名 LI, Jing
言語 en
著者(英)
姓名 Sugiyama, Sumi
言語 en
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We have evaluated the weight of ingredients and the proportions of seasonings in homemade recipes for simmered and dressed dishes reported by female college students. The weights of ingredients and simmering liquids in their recipes for simmered dishes were 149 ± 70 g and 108 ± 73 g, respectively, with wide variations among recipes. The weights of ingredients and dressing mixtures in their dressed dish recipes were 66.8 ± 30.8 g and 27.5 ± 22.0 g respectively, making a larger portion size compared with the commonly used serving sizes for side dishes (40-70 g). The weight of dressing mixture was particularly high in dishes dressed with pureed tofu or grated daikon radish. Among seasonings, condiments imparting a salty taste to food accounted for a higher proportion in both simmered and dressed dish recipes. The higher the weight of ingredients, the lower the ratio of seasonings (with a sweet, salty, and sour taste) and fats/lipids. These results indicated that the weight of ingredients and the proportions of seasonings used by students in their homemade recipes for simmered and dressed dishes did not necessarily follow a general theory of cooking, so we must educate the weight of ingredients and the proportions of seasoning based on the field of cooking.
言語 en
書誌情報 広島国際大学総合教育センター紀要
en : The Bulletin of Center for Academic Development and Investigation, Hiroshima International University

号 2, p. 27-41, 発行日 2017-10
出版者
出版者 広島国際大学総合教育センター
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 2432-2881
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 10:38:38.762864
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