WEKO3
アイテム
骨粗鬆症予防のための弁当導入による食行動変容の動機付けについて
https://doi.org/10.60172/00000052
https://doi.org/10.60172/000000529dfbc34f-57f1-4d8a-aec0-5f1202ac86c7
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
![]() |
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2023-03-10 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | 骨粗鬆症予防のための弁当導入による食行動変容の動機付けについて | |||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | Introducing "Osteoporosis" Prevention Lunchbox" to Motivate Workshop Participants for Improve Their Eating Behaviors | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||
ID登録 | ||||||||||||||||||
ID登録 | 10.60172/00000052 | |||||||||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||||||||
著者 |
木村, 留美
× 木村, 留美
× 福山, 亮
× 逸見, 幾代
|
|||||||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||||||
姓名 | Kimura, Rumi | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||||||
姓名 | Hukuyama, Ryo | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||||||
姓名 | Henmi, Ikuyo | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||
内容記述 | We held an osteoporosis prevention workshop, simultaneously conducting a preliminazy attribute survey to examine participants'lifestyles and calcium intake, with a view to introducing and disseminating the "Osteoporosis Prevention Lunchbox". The participants'level of interest in osteoporosis was high, and such a level was slightly correlated with their daily energy level and calcium intake. The lunchbox was favorably evaluated by 97.5% of all participants. It was suggested to be helpful for osteoporosis prevention, awareness enhancement, and preventive practices. | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||
内容記述 | 骨粗霰症予防教室の講座参加者に提供する予防弁当の有効性と普及導入を目的として,予備属性調査を同時に行い,生活習慣及びカルシウムの摂取状況を把握した。 講座参加者の多くは骨粗髭症についてある程度の関心を有し,骨粗霰症について関心度が高い集団であった。参加者の関心度と日常的なエネルギー,カルシウム摂取量にはわずかな相関が認められた。弁当の評価としては,「良い」と回答した者が 97.5%と好評を得た。今後,弁当の導入が骨粗慇症の予防や意識の高揚と実践につながることを期待したい。 | |||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||
書誌情報 |
広島国際大学総合教育センター紀要 en : The Bulletin of Center for Academic Development and Investigation, Hiroshima International University 号 3, p. 53-62, 発行日 2019-02 |
|||||||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||||||
出版者 | 広島国際大学総合教育センター | |||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||||||
収録物識別子 | 2432-2881 | |||||||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |